Сухопътни войски са участвали с четирима военнослужещи и безпилотна техника в Хитрино

  • 13 януари 2017 12:47

  • 1426
  • 0
Сухопътни войски са участвали с четирима военнослужещи и безпилотна техника в Хитрино
© Булфото

На 10 и 11 декември 2016 г. в ликвидиране на последствията от инцидента в Хитрино сухопътни войски са участвали с четирима военнослужещи и един брой безпилотна летателна техника от състава на военно формирование от Карлово.

Това каза министърът на отбраната в оставка Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки. по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос на народни представители от ПГ на "БСП лява България". Ненчев посочи, че същите са оказали съдействие на органите на МВР за разузнаване и установяване параметрите на поражението. На 16 декември 2016 със самолет "Спартан" и подготвен екипаж от състава на военновъздушните сили са били изпълнени специални полети от София-Варна и Варна-София за транспортиране на пациент с взривна травма от взрива на гара Хитрино и съпровождащия го медицински екип, обясни министърът в оставка.

Той посочи, че за оказване на спешна медицинска помощ на пострадалите на място на инцидента от ВМА в София и във Варна на 10 декември 2016 г. са изпратени четири медицински екипа от лекари, медицински сестри и шофьори на наземен транспорт. Един екип е изпратен на летище "Враждебна" с готовност за отпътуване и авиомедицинска евакуация при необходимост, отбеляза Ненчев. По думите му за лечение във ВМА Варна са настанени петима пациенти, един от които е преведен от МБАЛ-Шумен. Ненчев посочи, че към настоящия момент четирима от пациентите са изписани от многопрофилна болница във Варна, а един пациент е транспортиран на 16 декември 2016 г. с медицински авиотранспорт и екип на ВМА София като лечението му продължава и сега.

Последвайте канала на

БТА
1426 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини