Ползите от консумацията на различните видове месо

  • 13 януари 2017 09:43

  • 21510
  • 1
Ползите от консумацията на различните видове месо
©

Благодарение на тенденцията повече хора да стават вегани и вегетарианци, идеята за ядене на месо все по-бързо намалява.

Повечето хора смятат, че зеленчуците и плодовете са достатъчни когато става въпрос за ежедневните хранителни нужди, както и че растителния протеин е по-полезен от животинския. Foodpanda, подбра няколко ползи от яденето на различни видове месо, които допринасят за осъществяване на жизнено важни метаболитни функции.

1. Агнешко - това е най- богатото на протеини месо. Протеините помагат за цялостното благосъстояние, изгражда телесните тъкани, произвежда антитела, които защитават организма от инфекции. Агнешкото, а и другите видове месо, съдържат всички неизменими аминокиселини.

2. Черен дроб - Той е с най- голямо насищане на желязо, цинк и селен. Желязото помага при формирането на хемоглобина, който пренася кислород до различни части на тялото. Цинка помага при образуване на тъканите и обмяна на веществата, а селена изгражда мазнините и химикалите в тялото.

3. Свинско месо - То съдържа много витамини А, B и D. С консумацията на свинско месо насърчавате доброто зрение, здрави зъби и кости, както и състоянието на централната нервна система и психичното ни здраве. Друга голяма полза е поддържането на здравето на кожата.

4. Пилешко месо - Той е най- чистото месо, с ниско съдържание на мазнене. Подходящо е при диети и здравословно хранене. Не съдържа въглехидрати и е с малко наличие на калории. Пилешкото месо влия върху стреса, с който се сблъскваме ежедневно.

Последвайте канала на

Novini.bg
21510 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ros

2017.03.05 | 15:38

1
Най-сетне нещо добро за месото! Ежедневно ни се втълпява колко е вредно.

Добави коментар

Водещи новини