Над 40 процента от Калифорния са излезли от период на суша

  • 13 януари 2017 07:35

  • 1453
  • 0
Над 40 процента от Калифорния са излезли от период на суша
© gettyimages (архив)

Федерални наблюдатели съобщиха, че 42 процента от Калифорния са излезли от петгодишен период на суша след някои от най-тежките дъждове и снеговалежи от десетилетия, съобщи АП.

Разкритието е драматичен обрат в сравнение със същия период миналата година, когато 97 на сто от територията на Калифорния бе обхваната от суша. Американската служба по наблюдение на сушите съобщи, че половината от щата, намираща се изцяло в централните и южните райони, остава в тежко или още по-лошо състояние на суша.

Бурите от тази седмица станаха причина за най-обилните снеговалежи в Сиера Невада за последните шест години. Те засегнаха и части от Северна Калифорния, където донесоха най-много валежи от две години насам. Бурите помогнаха за удвояване на жизненоважната снежна покривка за седмица. За първи път от шест години резервоарите в щата са пълни над средното равнище.

Представители на властите казаха, че губернаторът Джери Браун вероятно ще изчака до пролетта, преди да реши дали да отмени извънредното положение на засушаване, въведено в щата преди три години.

Последвайте канала на

БТА
1453 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини