Настаняват в хотел бедстващи мигранти в Гърция (видео)

  • 12 януари 2017 15:52

  • 15194
  • 2
Настаняват в хотел бедстващи мигранти в Гърция (видео)
© Getty Images/Guliver

Бежанци в Гърция бедстват в палатки, затрупани от обилния сняг, който се изсипа над Балканите в последните дни.

Бяха показани кадри от един от лагерите за настаняване на бежанци. От тях се вижда, че мигрантите живеят в палатки, поставени директно върху заснежената земя. Отопляват се от огньове, които палят между палатките, а в същото време температурите продължават да са минусови.

Поради лошите условия на живот там, бежанците от този лагер, който се намира близо до Солун, бяха помолени да го напуснат. Агенцията за бежанците към ООН също активно помага. Дори най-бедстващите бежанци временно ще бъдат настанени в хотел. Те ще останат там за срок от 14 дни, като им е осигурена топла храна по 3 пъти на ден.

От организацията коментират, че в повечето от палатките, в които в момента живеят мигрантите, няма ток, нито течаща вода. Подобна била ситуацията и в някои от временните сглобяеми къщи, които са предоставени на хората, търсещи нов дом в Европа. От хуманитарната организация спешно предприемат мерки, защото може да се стигне до смъртни случаи от премръзване, ако хората не бъдат изведени в най-скоро време от палатките.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
15194 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.01.18 | 15:17

2
А масажистки да им потриват дреболиите, дадохте ли им??

2017.01.18 | 15:17

1
Няма ли кой да ги зачеше с един калашник наред и нито един да не остане,гнусни нагли копелета.

Добави коментар

Водещи новини