Стотици посрещнаха Бан Ки-мун в Сеул (снимки)

  • 12 януари 2017 12:12

  • 2084
  • 0
Стотици посрещнаха Бан Ки-мун в Сеул (снимки)
© Getty Images/Guliver

Бившият генерален секретар на ООН Бан Ки-мун днес се завърна в родната си Южна Корея и обяви, че скоро ще вземе решение за политическото си бъдеще, съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Бан пристигна на международното летище в Сеул и бе посрещнат от стотици свои привърженици, които скандираха името му. На пресконференция на летището той заяви, че ще използва опита си в ООН, за да заздрави отношенията на Южна Корея с нейните съседи и ще работи за постигане на национално единство.

Очаква се бившият шеф на ООН да се включи в надпреварата за президентския пост, но той все още не е обявил кандидатурата си. Социологически анкети сочат Бан като един от фаворитите за наследник на президента Пак Гън-хе, за чието отстраняване от поста парламентът гласува през декември. Пак Гън-хе е обвинена в корупция, злоупотреба с власт и нарушаване на конституционните си задължения заради скандал, свързан с нейната близка приятелка Чхое Сун-сил. Конституционният съд ще прецени дали обвиненията са основателни и ще реши дали тя да бъде окончателно отстранена или върната на поста, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2084 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини