Мартин Димитров: В много сектори конкуренцията не функционира нормално

  • 12 януари 2017 09:46

  • 1762
  • 3
Мартин Димитров: В много сектори конкуренцията не функционира нормално
© Булфото (архив)

Има редица сектори в България, в които конкуренцията не функционира нормално.

Това каза в интервю за БНР Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на от гражданската квота на Реформаторския блок. "Има изкривявания на пазара. По тази причина аз и няколко колеги инициирахме смяна на състава на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) и както знаете целият състав на тази комисия беше сменен. Вече имаме нов състав, затова е прелюбопитно и много важно да видим поведението и резултатите на новата комисия", допълни той.

"Измежду всички сектори най-интересен е пазарът на горива, защото за дълъг период от време цените в България бяха над средно европейските, без данъците, което за мен показваше изкривявания на пазара на горива. Оценка можем да даваме, когато видим крайния резултат. В момента виждаме положителни действия, но ако те не бъдат доведени до край, остане само шумотевицата, остане само създаването на впечатление за работа, няма голям смисъл", каза още Димитров.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1762 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Я ПО СЕРИОЗНО!

2017.01.19 | 23:01

3
Мартине, каква конкуренция в Решетникова България! В Русия Путин назначава милиардерите, а тук Борисов командва еднолично като Живков и раздава порциите като Доган!

2017.01.19 | 23:01

2
Тоя скапан педал и той почна да дава съвети .
гост

2017.01.12 | 11:58

1
В България няма никаква конкуренция. Къде е малкият бизнес /от 1 до 5 души/. Минималната заплата го захвърли в канала понеже кой от младите ще се хване да работи, като има баламурници които работят за по 450 - 500 лв.

Добави коментар

Водещи новини