Солиден ръст на туристи ще има и през този зимен сезон

  • 12 януари 2017 09:20

  • 2905
  • 0
Солиден ръст на туристи ще има и през този зимен сезон
© Булфото (архив)

Министърът на туризма в оставка Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard коментира в сутрешния блок на Нова телевизия новите цени на шезлонги и чадъри по морето ни това лято.

Припомняме ви, че вчера стана ясно, че 36 стотинки ще струва чадъра през лято 2017 г. на къмпинг „Нестинарка" в Царево. Толкова летовниците ще плащат и за шезлонг. По-евтина сянка ще плащат туристите и на плаж „Обзор-юг", община Несебър. Конкурсът. Там чадърът ще струва 3 лева. Толкова ще се плаща и за шезлонг.

„Оазис бийч" ООД ще стопанисва „Къмпинг „Оазис" в община Царево. Чадърът и щезлонгът ще струват по 6 лева. Концесионерът на плаж „Свети Влас-изток" в община Несебър - „Венид Бийч" ООД, е предложил цена за 8 лева за чадър и още толкова за шезлонг. Толкова ще струва и сянката на новия плаж „Свети Влас", определена от фирмата „Венид Бийч" ООД. Определен е концесионер и „Дюни-юг" в община Созопол. Това е „ГБС-ТУРС" ЕАД. Летовниците ще плащат за чадър и шезлонг по 7 лева. Фирмата е предложила и да инвестира в проект за подобряване на пешеходния достъп до ивицата за целия срок на договора, в размер на 15 000 лв. и по 500 лв. допълнително за всяка година за срока на договора за концесия.

Министърът на туризма в оставка съобщи, че тя не може да си позволи по никакъв начин лято 2017 да бъде провалено и затова се прави всичко необходимо това да не се случи.

Ангелкова очаква тази зима да има солиден ръст на туристите. По думите й, може би той ще бъде между 5% и 7%. За момента няма никакви отложени полети на чужденци, точно обратното е дори. Отчита се единствено спад на българи, румънци и гърци по зимните ни курорти. Тя поясни, че те пътуват с коли до планините ни и заради това е намалението им.

За цялата 2016 година е имало около 16% ръст на туристите.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2905 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини