Зверски санкции за нарушения при временна забрана за движение

  • 11 януари 2017 20:08

  • 25189
  • 3
Зверски санкции за нарушения при временна забрана за движение
©

Вече ще имаме по-сериозни санкции спрямо водачите, които не изпълняват разпореждания на контролни органи при въведена временна забрана за движение или навлизат след пътен знак при въведена временна забрана за движение, като предложената санкция при неизпълнение на полицейско разпореждане и навлизане в такива участъци е три месеца лишаване от шофьорска книжка, 1000 лева глоба и при навлизане след знак, въвеждащ временна забрана за движение, един месец лишаване от шофьорска книжка и 300 лева глоба. Това каза шефът на Пътна полиция Бойко Рановски по време на брифинг на АПИ.

Също така са предвидени и принудителни административни мерки спрямо водача и спрямо превозното средство - спиране от движение за срок от месец".

Той подчерта, че това все още е само предложение, прието от парламентарната транспортна комисия. Той изрази надежда и депутатите в пленарната зала да го одобрят и да влезе в сила.

Взимане на шофьорска книжка за три месеца и глоба от 1000 лева – такива санкции предвижда нова промяна в Закона за движението по пътищата, която гласуваха депутатите от парламентарната транспортна комисия, срещу шофьори, които нарушават полицейско разпореждане при въведени ограничения на движението или временна забрана за движение в определен участък.

Народните представители са решили още, че ако шофьор навлезе в затворен за движение участък при поставен пътен знак, ще бъде наказван с 1 месец лишаване от шофьорска книжка, 300 лева глоба и спиране на превозното средство от движение.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
25189 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.01.12 | 07:44

3
Оказва се влизането в забранен участък е по опазно от газенето на пешаходна пътека.Жалки сте.Да не говорим задруги по опасни нарушения

2017.01.12 | 07:44

2
А обещават ли да махат знаците навреме или като ги сложат зимата и ще ги махат пролетта!?!?
той ганио

2017.01.12 | 07:44

1
той ганио само с бой се учи малко му е!

Добави коментар

Водещи новини