Харесайте facebook страницата ни

Корнелия Нинова: ГЕРБ ни губят времето, хората искат промяна

1 от 1
Предишна Следваща

В този парламент няма доверие. Няма мнозинство, вътре постоянно има разправии и договорки. Причината ГЕРБ да искат удължаване не е за да се въведе мажоритарен вот, а за да са още на власт. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на ... към профила в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Тя изрази съмнение, че целта е да се променят наистина изборните правила, тъй като предложението е внесено от два месеца. „Ако са искали изборните правила да се променят – това щеше да стане. Това, което правят ГЕРБ в момента е популизъм, за да печелят народни гласове“, заяви тя.

„Сега да се удължава времето на това НС е формален повод правителството да остане на власт и да продължи да прави това, което прави в момента. Това е губене на време“, категоричен бе лидерът на левицата.

„Предложението на БСП е избирателната система да бъде смесена. Рискът, който крие мажоритарната система е от корупция, неправилното районирането на картата и други, власт на олигархията. Волята на хората на президентските избори беше ясна - промяна. Ако Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република ... към профила е искал да управлява още, да не е подавал оставка. Има закони и ред в тази държава и трябва да се спазват. Ще отидем на избори и народът ще реши как да ни подреди“, заяви Корнелия Нинова.

Тя изрази опасенията си, че в момента се краде безобразно. Тя даде пример с бюджетните излишъци, които са изчезнали и добави, че е имало подобни подготвени въпроси към депутатите, но днес те не са дошли на блиц-контрола и прогнозира, че няма да се появят до края на мандата. „Това е стилът им на управление. Мотивът за отказ е, че са заети“. „Това е силов подход, нарушаване на разделението на властите. Променяне на закони на три четения, опити да се въздейства върху президентската институция“, каза Нинова.

„Имаме ясна цел и знаем как да я постигнем, както и кой да я постигне. Започнахме промяна в партията. Важно е, че започнахме и че разбрахме референдума. Хората искат да имат по-голяма възможност да участват в управлението. Хората ни казаха, че искат промяна и в лицата, които олицетворяват политиката. Предлагам да се въведе мандатност за депутатите, ако си бил 12 години депутат, да отстъпиш място на някой нов. Има колеги, които са на мнение, че това не е верният път. Предлагаме да се въведе мандатност и за председателя на БСП - два мандата (8 години). Искаме да пренесем тази промяна и на национално равнище, затова представихме и Национален план за развитие на страната. В този план има пет важни точки“, подчерта Нинова.

По думите й в политиката най-важно е да сложиш целта, а след това да посочиш средствата. „Нужно е да имаме дългосрочна визия за развитие. Демографския проблем е първата ни цел. На второ място е бедността. За да се постигнат тези далечни цели трябва да се започне с икономиката, след това качествено образование, на трето място здравните грижи. След това е социалното ангажиране - подпомагане на млади семейства, подкрепа на дребния бизнес. Всички тези мерки водят до голямата цел - подобряване на живота на българите и преодоляване на демографския проблем“, уверени са от БСП.

Коментари
Коментари (45)
Коментирай
(гост)
12.01.2017 | 17:22

БЪЛГАРИНА МРАЗИ УМНИТЕ - СТАРА ИСТИНА

Рейтинг:
 
9
(гост)
12.01.2017 | 17:24

Е време е някой да подкара стадото

Рейтинг:
 
20
(гост)
12.01.2017 | 17:24

Една жена която ме вдъжновява

Рейтинг:
 
24
(гост)
12.01.2017 | 17:25

УМНА Е НО ТАМ СА МАЛЦИНСТВО В ЦЯЛАТА ПОЛИТИКА

Рейтинг:
 
40
Помним (гост)
12.01.2017 | 19:45

Не знам как има наглостта Нинова само да поучава и нахално да си иска, а удобно забравя през колко партии е минала преди да пристане на червените баби.

Рейтинг:
 
12
(гост)
13.01.2017 | 18:21

на това му викат ..израстване ...и на боко ..червената книжка още му е в джоба ..

Рейтинг:
 
9
(гост)
12.01.2017 | 19:46

Представям си Делян Пеевски за премиер по вероятно червената другарка да си вдигне субсидията двойно че са изгладнели червените боклуци!

Рейтинг:
 
13
Аз (гост)
12.01.2017 | 19:46

Да, хората искат промяна, в която тази политическа класа не се вписва.

Рейтинг:
 
4
Странджата (гост)
12.01.2017 | 19:46

Времето е НАШЕ никога не е било ваше , а пропо вашето време мина и замина , от давна сте вече в историята и за жалост с нищо положително!

Рейтинг:
 
5
В е л и к и я (гост)
12.01.2017 | 19:46

То промяна може да означава и хептем да окрадете държавата и хептем да умрем от глад после ...

Рейтинг:
 
6
Помнещия (гост)
12.01.2017 | 19:46

Тоя филм вече го играхме с тях по времето на Виденов

Рейтинг:
 
8
(гост)
12.01.2017 | 19:46

Господжо Нинова, ние сме във времето но вие и вашата клика сте извън времето. Останалите сте някъде назад между препирните на широките и тесните гащи на Бузлучал.

Рейтинг:
 
12
clown007 (гост)
12.01.2017 | 19:46

Другарката Нинова да внимава да не се препъне от толкова бързане , защото резултатите от изборите на пролет може и да плачевни за социалистите.

Рейтинг:
 
9
(гост)
12.01.2017 | 19:46

тъпа краво вас никой не ви иска

Рейтинг:
 
10
1 2 3 4
 
Добави Коментар