Харесайте facebook страницата ни

Актьорите искат полиция да пази публиката преди някой театър да гръмне (видео+снимки)

© Булфото (Архив)

Председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев настоява във всеки театър да има полицай. По думите му служителите на МВР ще следят "някой да не шавне". Този апел той отправи към депутатите от Комисията по вътрешен ред и сигурност, предаде репортер на Novini.bg

На заседанието присъства и министърът на културата в оставка Вежди Рашидов. За да чуят аргументите на актьорите, в парламента дойдоха и зам.-вътрешният министър Красимир Ципов, директорът на Главна дирекция "Национална сигурност" Христо Терзийски и шефът на СДВР Младен Маринов.

Снимка Novini.bg

Според Христо Мутафчиев в театрите е наложително да има поставени и камери. След като стана ясно, че Министерството на културата няма бюджет за видеонаблюдение, средствата трябва да бъдат осигурени от МВР, смята актьорът. Мутафчиев се пошегува, че в театрите имало реквизит от оръжие, но някой трябва да пази зрителите от някой, който може да  се качи на сцената и да "запука по публиката с истинско оръжие". Той е категоричен, че по време на постановките в зала трябва да има полицай, който да респектира публиката. Разказа, че често в театрите влизат хора с обемисти багажи, които нямат билет и се налага да бъдат помолени да напускат.

Министърът на културата Вежди Рашидов подчерта, че МВР трябва да окаже съдействие с оглед на новата ситуация.

„Води се война и всички сме притеснени", коментира той и отбеляза, че се наблюдава нашествие на исляма над християнството. По думите му докато депутатите приемат закон за мерките за сигурност, може някой театър да гръмне.

"Затова всички трябва да се борим с новите предизвикателства. Нашето желание е да предотвратим едно парижко чудо, защото те (терористите, бел. ред.) не гърпят на едно и също място, ще намерят друга зала", заяви Рашидов.

Снимка Novini.bg

В същото време от МВР коментираха, че културните институции в София имат такава инфраструктура, която позволява да се охраняват. В провинцията ситуацията обаче е по-сложна и там ресурс трудно би достигнал. Този проблем бе споменат и от Христо Мутафчиев. Ръководството на силовото ведомство увери, че при масови културни мероприятия се взимат необходимите мерки.

Коментари
Коментари (6)
Коментирай
В е л и к и я (гост)
12.01.2017 | 19:25

Виж ги нашите , досвидял е жалкия им животец , а затова че на сцената че са пълни самозванци нищо не казва ....

Рейтинг:
 
0
(гост)
12.01.2017 | 19:25

нема страшно , то такива представления предлагат че публиката на 10тата минута бяга , а ако някой остане до края му викат линейка

Рейтинг:
 
1
el (гост)
11.01.2017 | 17:20

На входа още всички трябва да минават през детектори, както е във френския институт. В цял свят е така..

Рейтинг:
 
1
(гост)
12.01.2017 | 19:26

другари, дърпате дявола за опашката

Рейтинг:
 
0
ha ha (гост)
12.01.2017 | 19:25

Тоя човечец Мутафчиев нещо не е в ред.

Рейтинг:
 
2
1 (гост)
11.01.2017 | 20:25

То в училищата и болниците няма осигурени подобни мерки за сигурност той гъзет.о иска за театрите. Изперкуляса и тоя.

Рейтинг:
 
2
 
Добави Коментар