Харесайте facebook страницата ни

Данъчни проверяват борса за плодове и зеленчуци в София

© Булфото

Десетки служители на НАП от звеното за фискален контрол започнаха проверки и наблюдения тази сутрин на борсата за плодове и зеленчуци в столичния квартал "Слатина", съобщиха от агенцията.

Данъчните следят движението на всички превозни средства към и от борсата, като контролират дали за стоката, която се продава, има счетоводни и транспортни документи. Проверява се дали за продажбите се издават касови бележки.

Междувременно контролната кампания на НАП продължава денонощно в зимните курорти в цялата страна. От началото й до момента са извършени над 1200 проверки и наблюдения. Резултатите до момента сочат, че най-много нарушения на данъчните изисквания има в Пампорово, а най-малко в Банско.

От агенцията припомнят, че стотици инспектори на НАП, съвместно с екипи от МВР, извършват от началото на годината във всички зимни курорти скрити и явни наблюдения, инвентаризации на наличните стоки и проверки за отчитане на оборотите. Следи се и движението на стоки към хотели, ресторанти и други търговски обекти, като на постоянно наблюдение са подложени също борси и тържища. Очаква се до края на зимния сезон в Боровец, Банско, Пампорово, Велинград и други курортни селища да бъдат извършени минимум 15 000 проверки, допълват от НАП.

В кампанията участва и звеното за фискален контрол, който освен движението на рискови стоки проверява и ползването на луксозни автомобили за лични нужди.

Коментари
Коментари (0)
Коментирай
 
Добави Коментар