Харесайте facebook страницата ни

По-строги наказания за каналджийство и трафик на хора

© gettyimages (архив)

Парламентът прие на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Наказателния кодекс, внесен от Мариана Тодорова от АБВ и група народни представители. Промените бяха подкрепени от 117 депутати, 4 бяха против, а двама се въздържаха при гласуването.

Новите текстове предвиждат по-строги наказания за трафик на хора, каналджийство и противозаконно подпомагане на чужденци да пребивават в страната и да преминават през нея. Промените са във връзка със засиления миграционен поток през българските граници. Според вносителите има необходимост от адекватни наказания с цел превенция и отговорност на извършителите.

От групите на ГЕРБ, Патриотичния фронт, "Атака" и ДПС заявиха, че подкрепят промените. Според Четин Казак от ДПС основният проблем е каналджийството и трафика на хора, което ставало и с участието на служители на реда. В българските медии широко се тиражират репортажи, с които се показват как са хванати определени групи хора, но в нито един репортаж не се споменава и дума за каналите, за тези, които се облагодетелстват и по корупционен начин реално допринасят за явлението - незаконно пребиваващи в страната, коментира Казак.

Валери Симеонов от Патриотичния фронт заяви, че бежанската криза е една от най-големите заплахи за националната сигурност и суверенитета на страната. Зимата ще мине, хубавият пухкав бял сняг ще се стопи и скакалците ще напъплят пак, макар че България е защитена, коментира той.

Коментари
Коментари (5)
Коментирай
Димитър Борисов (гост)
12.01.2017 | 01:00

Преминаването през държавната граница без помощта на служителите е невъзможно. Преминаването на Д.Г. е престъпление. По-голямо престъпление е когато си съучастник. След като няма служители осъдени за съучастия на бегълците, местните хора затова взимат нещата в свой ръце. Тези младежи където завързваха бежанците със свински опашки, свършиха работата на граничарите. Правителството вместо да им благодари ги оплюха по всевъзможен начин. 12.1.2017г.

Рейтинг:
 
0
(гост)
17.01.2017 | 10:59

КЪДЕ Е КУРВА БОЙКО...ЕДИН ПЪТ НЕЩО ДА Е КАЗАЛ ПО ВЪПРОСА....НЕЕЕЕЕ

Рейтинг:
 
0
САМО ПИТАМ (гост)
12.01.2017 | 01:01

И за Динко от Ямбол? И за Перата ли?

Рейтинг:
 
0
Ай сиктер (гост)
12.01.2017 | 01:01

Къде са останалите до 240 маймуняци?

Рейтинг:
 
0
Хахо (гост)
12.01.2017 | 01:01

240 - (117+4+2) = 117 евентуално почистват снега по магистралата :)

Рейтинг:
 
0
 
Добави Коментар