Харесайте facebook страницата ни

Утре всички деца в София се връщат в класните стаи. Фандъкова отказа да удължи ваканцията им (видео)

Утре децата в София вече са на училище, съобщи в сутрешния блок на Нова телевизия кметът на София Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си ... към профила .

Тя напомни, че заради изключително ниските температури сградите на училищата не са могли да се стоплят и поради тази причина и поради грипната епидемия е било невъзможно децата да се пуснат в класните стаи.

Вчера, Фандъкова заяви, че на първи и втори етаж в училищните сгради са били постигнати неибходимите температури, но това не е станало по високите етажи и в северните крила.

Градоначалникът каза, че наистина е било трудно на родителите заради това, че е трябвало винаги в последния момент да реагират и да отсъстват от работа заради децата си, но напомни, че обстановката не само в София, а и в цяла България, е изключително усложнена.

На въпрос защо ваканцията за софийските деца не продължи до края на седмицата, Фандъкова отговори, че не мисли, че е нужно и редно да става това.
Тя сподели, че буквално хиляди съобщения е получила във Фейсбук с молба да им удължи ваканцията. Сред тях е имало и заплашителни, че няма да гласуват за нея на следващите избори, ако ги пусне на училище.

Йорданка Фандъкова коментира и обстановката в столицата. „Ситуацията е много тежка, но ние успяхме да запазим града проходим. Чистим до асфалт сега, а не както преди няколко години, когато се чистеше, когато спре снегът и когато можеше по 2 – 3 см да е снежната покривка по улиците и булевардите. Снегопочистващата техника влиза и в малките улички, когато е възможно, защото има много гъсто паркирали коли“, заяви тя.
Фандъкова напомни, че на снегопочистващите фирми се плаща само за свършена работа. Тя съобщи, че за снощи фирмите няма да получат никакви пари.

Във връзка с предстоящите парламентарни избори, Йорданка Фандъкова заяви, че ще участва в кампанията. „Участвам в подготовката на кампанията, особено в сферата на образованието. Плановете са ни добри, но трябва време, за да има резултати. Искаме да бъдем честни към хората“, заключи тя.

Коментари
Коментари (9)
Коментирай
(гост)
16.01.2017 | 11:42

фандъка бойко и Пеевски веднага в затвора

Рейтинг:
 
0
бг (гост)
16.01.2017 | 11:42

Госпожо Фандъкова, утре ще изпратя детето си на училище с термометър в раницата. И ако температурата в училището е по- ниска от 18 градуса по Целзий в сградата, да се прибира веднага у дома ! Призовавам и останалите родители да постъпят по този начин !!!

Рейтинг:
 
1
Cholky White (гост)
16.01.2017 | 11:42

Urodliva Selska Minetchiika

Рейтинг:
 
0
007 (гост)
16.01.2017 | 11:42

И къде е изчистено до асфалт,може би само пред сградата на столична община?Не може такава наглост!

Рейтинг:
 
2
Коста (гост)
16.01.2017 | 11:43

Дори и там е зле.Да не говорим за пл. Народно събрание. До асфалт има само 2-3 основни артерии.Големи улици и даже булеварди в крайните квартали са зле.Пък и вчера вечерта валежа намаля и през нощта спря!Нямат оправдание измамниците от СО!

Рейтинг:
 
0
Учителката Фандъкова (гост)
16.01.2017 | 11:43

Добре дошли днес в клас, а деца, утре всички отивате в болниците, СДС ви пожелава бързо оздравяване.

Рейтинг:
 
4
(гост)
16.01.2017 | 09:56

Ще влезнат ,като дойде един като ЕРДОГАН

Рейтинг:
 
4
(гост)
16.01.2017 | 11:43

тая пачавра кога ще влезе в затвора-Бойко тая и Пеевски

Рейтинг:
 
4
(гост)
16.01.2017 | 11:43

koga umresh bokluk

Рейтинг:
 
9
 
Добави Коментар