Столична община: Снегопочистването в София е продължило цяла нощ

  • 11 януари 2017 07:14

  • 6625
  • 1
Столична община: Снегопочистването в София е продължило цяла нощ
© Булфото (архив)

През цялата изминала нощ в София непрестанно са извършвани обработки във връзка с интензивния снеговалеж. Работата на снегопочистващата техника продължава и към момента 146 машини изпълняват обработки на терен.

Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. Избутване на снежна маса от пътните платна и разпръскване на смеси срещу заледяване са направени във всички райони на територията на Столична община. По няколко обработки са изпълнени на трасетата на градския транспорт. Продължава снегопочистването и по основни улици в кварталите. Обработени са и общинските пътища, отговорност на Столична община, в районите Връбница, Нови Искър, Кремиковци, Панчарево, както и Южната дъга на Околовръстен път.
Опесъчаване и почистване на сняг е направено на планинските пътища Бояна - Златни мостове и Драгалевци - Алеко в парк Витоша. Към момента градският транспорт се движи по всичките си маршрути.

Извършва се почистване на сняг от прилежащите пространства към спирките на градския транспорт и подлезите. В Кризисните центрове са настанени 205 нуждаещи се хора, останали без дом. Гражданите могат да подават сигнали на телефон 112. Напомняме на пешеходци и шофьори да бъдат внимателни навън предвид зимната обстановка и ниските температури. Шофьорите да използват автомобилите си добре оборудвани за движение през зимата, призоваха от Столична община.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6625 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.01.13 | 11:27

1
ми не си личи... явно цяла нощ само са си спали в машините ма не са чистили. Нали оня ден видех как пусна машината да работи и си влезе на топло в една бутка отпусната им от общината. Машината си работи на едно место без да има никой в нея около три часа... после не знам какво е станало

Добави коментар

Водещи новини