Харесайте facebook страницата ни

Еманюел Макрон: Без реформи еврото няма да съществува след 10 г.

© Getty Images

Еврото може да не съществува след 10 г., ако Париж и Берлин не успеят да укрепят валутния съюз, заяви кандидатът за президент на Франция Еманюел Макрон, допълвайки, че Германия печели от настоящата система, а по-слабите държави членки са ощетени от нея, пише вестник The Guardian.

„Истината е, че ние заедно трябва да разберем, че еврото не е завършено и не може да просъществува без основни реформи“, подчерта Макрон.

„То не осигури на Европа пълен международен суверенитет от правилата на долара. То не осигури на Европа естествено сближаване между различните държави членки“, обясни кандидатът за държавен глава. Франция трябва да приложи повече реформи на трудовия пазар и да обнови образователната система, за да увеличи ръста; докато Германия трябва да приеме, че повече инвестиции вместо строги икономии могат да подпомогнат растежа в еврозоната, смята политикът.

Коментари
Коментари (3)
Коментирай
monarch (гост)
11.01.2017 | 12:45

Засилят ли се центробежните сили в ЕС,еврото ще умре от естествена смърт.Ще се върнем във времената на долара и марката.

Рейтинг:
 
0
georgi (гост)
12.01.2017 | 00:40

Една съюз обречен на провал от корупция и недосегаемост на така наречените европедераси-еврокомисари.

Рейтинг:
 
3
(гост)
12.01.2017 | 00:40

Ще просъществува не се бойте !!! Имали ЕВРОПА ще има и ЕВРО ! Просто така е измислено всичко да няма връщане назад ! Защото която държава реши да се върне назад , ще настане още по голям глад за нея ! Всичко е спекулация !!

Рейтинг:
 
1
 
Добави Коментар