Борисов следи усложнената зимна обстановка отблизо (снимки)

  • 10 януари 2017 21:23

  • 11319
  • 12
Борисов следи усложнената зимна обстановка отблизо (снимки)
© МС, пресцентър

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г участва в оперативно заседание на Националния щаб за изпълнение на Националния план за защита при бедствия в Агенция „Пътна инфраструктура“.

В съвещанието участваха вицеприемиерът и министър на вътрешните работи Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св., министрите на регионалното развитие и благоустройството Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена, на транспорта Ивайло Московски и на енергетиката Теменужка Петкова, кметът на София Йорданка Фандъкова, председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Дончо Атанасов, директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ в МВР главен комисар Николай Николов, началникът на „Пътна полиция“ Бойко Рановски, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Пламен Атанасов, заместник-министрите на здравеопазването Ваньо Шарков и на земеделието Георги Костов, изпълнителният директор на ЕСО Иван Йотов и др.

На съвещанието чрез конферентни телефонни разговори областните управители от Северна и Северозападна България - Силистра, Търговище, Добрич, Шумен, Русе, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Велико Търново, Ловеч, Габрово, Монтана и Плевен, докладваха, че обстановката се усложнява. В областите има силни ветрове, нулева видимост и снегонавявания.
Именно поради усложняващата се зимна обстановка, по-рано днес бе спряно движението на камионите над 12 тона по републиканските пътища. Без ограничение за тежкотоварния трафик е движението по автомагистралите „Марица“, „Струма“, „Люлин“, „Тракия“ от София до пътен възел „Зимница“ и от София до Калотина. За всички превозни средства е спряно движението по АМ „Тракия“ в участъка от пътен възел „Зимница“ (в района на Ямбол) до Бургас и по Подбалканския път I-6 от „Петолъчката“ до Бургас. Алтернативният маршрут е през Елхово - Болярово.

Критична е обстановката в областите Варна, Бургас, Търговище и Шумен. За всички превозни средства е ограничено движението по пътищата в област Варна. Заради силен вятър и навявания са затворени за всички превозни средства второкласната и третокласна пътна мрежа на територията на област Шумен, както и третокласните пътища в областите Търговище и Бургас. В Бургаска област само за леки коли са отворени за движение пътя Бургас - Малко Търново и Бургас - Царево и Бургас - Средец - Елхово. Заради много силния ураганен вятър в област Добрич и с оглед безопасността на шофьорите в следващите часове може да се ограничава движението и за леките автомобили в областта.

За всички превозни средства са затворени проходите Ришки, Републиката, Обзорски, Айтоски, Троянски, Златишки и Върбишки.
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова съобщи, че към 20:30 ч. има 78 населени места без електрическо захранване в района на Бургас, Варна и Сандански. 75 екипа на EVN работят за отстраняване на повредата в рамките на тази вечер.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
11319 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
Снегорини трябват

2017.01.12 | 01:16

12
Снегорини няма с трактори от Ткзс да чистиш път и багери не е работа.Снега трябва да се изхвърля извън шосето.
ЦЪРВЕНОТО КОТИЛО

2017.01.12 | 01:16

11
Бойко Борисов -комунист, майор от УБО, и син на полковник от МВР. Цветан Цветанов СТАРШИНА от ДС!Син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов. Цецка Цачева – партийна секретарка на БКП в Окръжния народен съвет в Плевен. Лиляна Павлова – внучка на АБПФК. Баба и на когото е кръстена, била зам. завеждащ отдел в ЦК на БКП, а дядо-партизанин в отряда „Чавдар”.По времето на СОЦ-а бил министър на химията! Министър Павлова има наследствен огромен(350кв.м.!!) даден безвъзмезно от ЦК на БКП апартамент в Лозенец.
Бойко курвоооооооооооо

2017.01.12 | 01:15

10
Айде лумпени , пак гласувайте за тоя олигофрен. Падна малко сняг и блокира цялата държава , затваря всички пътища, пнеже парите за чистенето са отдавна окрадени и няма жив снегорин по пътищата.
Кики

2017.01.12 | 01:15

9
Тракторите не са снегорини крадете с гъза си

2017.01.11 | 21:21

8
Представям си го как следи обстановката седнал пред камината с пура в едната ръка а в другата уиски и със шефа на Лукойл обсъждат колко още да съдерат Българина!

2017.01.11 | 21:21

7
Повелителят на циклоните!
Каро

2017.01.11 | 19:49

1
Тука имаше един май се наричаше кучето който казваше, че Буйка имал коефициент на интелигентност 167 тцтцтцтцтц. Къде е?

2017.01.11 | 21:21

6
Ето ме тук! На Първа Амбразура!

2017.01.11 | 21:21

5
Гледам снимката с Пуфито... Тия цици как ще ги мачкам. Ама, за всеки случай, ще и метна скъсаното чердже пред вратата, върху доволната и физиономия!
Бойко

2017.01.11 | 21:20

4
Следя внимателно обстановката в страната от меаната в замъка ми в Банкя, на греяна ракия и сръбска чалга.
ИЗВЪНРЕДНО СЪОБЩЕНИЕ ОТ МС

2017.01.11 | 19:49

3
Др.Борисов лично организира чайна церемония на закъсалите японски туристи с чай от цвета на японски вишни. За закъсалите братушки- славяни ще бъде организирана скромна почерпка с шампоан и одеколон "Тройной" За закъсалете българи -ежедневно извозване до Калофер за ледено мъжко хоро. А които не са "Българи, юнаци!"- ваденеот снега на кръста , хвърлен лично от ДС Патриарха-все пак всички сми източноправословни! А за кучетата М-р Танева, организира „тричате”.Всичко съобразено с особеностите на националната простотия!

2017.01.11 | 19:49

2
Яко те хапе кучето!

Добави коментар

Водещи новини