Стотици възрастни останаха без пенсии заради блокираните пътища

  • 10 януари 2017 15:08

  • 11116
  • 0
Стотици възрастни останаха без пенсии заради блокираните пътища
© Булфото (архив)

Възрастните хора в много бедстващи села все още не могат да получат пенсиите си, съобщи за "Хоризонт" изпълнителният директор на "Български пощи" Деян Дънешки. Кметовете на общините са информирани за проблема.

В много села единственият начин за получаване на пенсиите е в местната поща, но заради усложнената зимна обстановка колите не могат да достигнат до някои населени места, обясни Дънешки: "Утре според метеоролозите, пак се очакват снеговалежи, което също може да доведе до закъснение на пощите тук-там. Възможната организация съобразно обстановката ние сме я създали, колите са в готовност, където е възможно и където е осигурено движение на транспортни средства, там ще минаваме и ние".

Проблеми има в села в областите Силистра и Шумен, допълни Деян Дънешки: "В област Търговище също графикът е нормализиран, има дребни проблеми в няколко села също заради достъпа. В Добрич също е така. Нарушен е графикът за пенсии само в селата Спасово и Белгун".

От "Български пощи" напомнят на възрастните хора, които гостуват на свои близки в по-големи населени места, че няма необходимост да се прибират в селото си, защото могат да получат пенсиите си в населените места, където се намират. Разплащането е електронно повече вече повече от година и половина.

Последвайте канала на

Десислава Станева
11116 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини