Харесайте facebook страницата ни

Референдумът на Слави вероятно няма да мине в този парламент

© Булфото (Архив)

Правната комисия отхвърли днес предложението на ГЕРБ за признаване резултата от референдума, иницииран от "Шоуто на Слави". С 6 гласа "за" и 11 "против" предложението не бе прието, предаде БТА.

От "Атака", "БСП лява България", ДПС и Реформаторския блок посочиха, че преди да бъде обсъдено такова проекторешение трябва да се изчака произнасянето на Върховния административен съд дали референдумът има задължителен характер. Депутатите смятат, че разглеждането на проекторешението е закъсняло, защото предложените срокове в него са изтекли и първо трябва да бъдат актуализирани.

Въпреки това обаче председателят на правната комисия Данаил Кирилов заяви, че предложението на ГЕРБ ще бъде включено като първа точка от дневния ред в утрешното пленарно заседание. От ГЕРБ настояват, че новоизбраният президент Румен Радев не трябва да разпуска 43-тото Народно събрание, за да може депутатите да приемат мажоритарния вот до провеждането на предсрочните парламентарни избори. Партията на Бойко Борисов смята, че парламентът трябва да уважи волята на избирателите, гласували на референдума. Останалите политически сили са против това.

Коментари
Коментари (1)
Коментирай
(гост)
10.01.2017 | 20:13

Да разрушим Бастилията- централизираната по сталински модел Цацаратура!

Рейтинг:
 
1
 
Добави Коментар