ВВС помага на хората в снежното бедствие (снимки)

  • 10 януари 2017 14:22

  • 11226
  • 0
ВВС помага на хората в снежното бедствие (снимки)
© Фейсбук/ Bulgarian Air Force

Модулни формирования за борба с бедствия и аварии от в.ф. 28770 – Балчик и Зенитния полигон на ВВС – Шабла продължават работата си по оказване помощ на населението и в светлата и в тъмната част на деня. Това съобщиха на официалната си страница във Фейсбук Военновъздушните сили (ВВС).

Вчера от преспите е бил изтеглен ТИР от пристанището в Балчик до квартала на града. Шофьорът не е могъл да изкачи наклона на пътя. На водача са помогнали  старшина Христо Панайотов, старши на машината капитан Петър Василев и редник Банко Банчев.
В същото време роторния снегорин с водач сержант Николай Стойков и помощник ефрейтор Димо Димов пробиваше пътя между селата Сенокос и Дропла.

До късно през нощта срещу 10 януари модулното формирование за борба с бедствия и аварии от Зенитния полигон на ВВС – Шабла с роторен снегорин с водач ефрейтор Добромир Манолов Данаилов и старши офицерски кандидат Венцислав Илиев Георгиев пробива път от с. Бежаново, с. Спасово и с. Рогозина. Почистени са 14 км. Машината е изминала 84 км.

Днес действията по разчитване на общинската пътна мрежа в област Добрич продължават. Продължава работата на роторния снегорин с водач редник Димитър Димов Казанлийски и старши и старши – старши сержант Евгени Ванев Стоицев по направление с. Спасово – с. Сърнено – с. Великово. Военните в Балчик работят по разчистването на пътя към селата Царичино – Кремена – Дропла и гр. Генерал Тошево.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
11226 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини