11 идеални храни, когато навън има сняг

  • 10 януари 2017 12:14

  • 6085
  • 1
11 идеални храни, когато навън има сняг
©

Независимо къде живеете, когато навън има сняг, хората хукват към хранителния магазин и опразват рафтовете с хляб и мляко. Но ако сте решили да не подавате нос от дома си за няколко дни и има възможност да останете без ток, тези храни не са най-добрият избор.

Млякото ще се развали бързо, ако нямате електричество, а хлябът няма достатъчно хранителни свойства. Някои хора добавят яйца към списъка си с покупки при извънредна ситуация заради снега, но и за тях се нуждаете от ток, за да ги съхранявате и приготвяте.

Сайтът MNN.com предлага няколко по-здравословни храни, които да сложите в кошницата си, за да сте добре запасени за няколко дни.

1. Боб

Бобът в консерва може да се съчетае със сос в бутилка или да се комбинира със свежи зеленчуци, ако все още са ви останали в хладилника. Той е богат на протеини и фибри и не трябва да се готви. Ето защо това е първият хранителен продукт, който трябва да изберете, когато отивате в хранителния магазин.

2. Фъстъчено масло или друг вид масло от ядки

Богати на протеини и здравословни мазнини, маслата от ядки могат да се похапват с пълнозърнести бисквити, зеленчуци, хляб. Пробвайте фъстъчено, бадемово масло, масло от кашу и всякакво друго, което изглежда вкусно. Избягвайте маслото от ядки, което съдържа добавена захар, и хидрогенирано масло, препоръчват експерти.

Останалите храни вижте тук.

Последвайте канала на

Novini.bg
6085 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.01.11 | 13:36

1
Ха ха вино с люти чушки и тлъсти пръжки...

Добави коментар

Водещи новини