Асандж отрича за хакерски атаки от Русия

  • 09 януари 2017 21:42

  • 8097
  • 5
Асандж отрича за хакерски атаки от Русия
© Getty Images (Архив)

Основателят на сайта "Уикилийкс" Джулиан Асандж отхвърли днес твърденията в доклада на американското разузнаване за руските хакерски атаки, че Москва е осъществила "изтичане" на информация към сайта с цел да повлияе на резултата от изборите в САЩ, предадоха ДПА и Асошиейтед прес.

В пресконференция по интернет от еквадорското посолство в Лондон, където живее от 2012 г., Асандж каза, че докладът е нагледен пример "как разузнавателните служби на САЩ са политизирани от администрацията на президента Обама". Той посочва още, че Уикилийкс щателно крие своите източници и че публикуваната на сайта информация, включително имейли и документи от сървърите на Демократическата партия на САЩ и на Джон Подеста - шефа на кандидат-президентската кампания на Хилари Клинтън, са от източници, които нямат връзка с държавни структури.

"Ако нашият източник бе държава, ние далече нямаше да бъдем така загрижени за опазването им", подчерта Асандж.

Той призова хората, които в момента отговарят за компютърните сървъри на американското правителство, да презапишат и така да съхранят материали и файлове, които са пред риск от "масово унищожение" по време на прехода към новата администрация на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския.

"Нашата философия е, че такава информация е част от историята", отбеляза Асандж.

Той изрази също така съмнение, че разкриватели на тайни и на компрометиращи факти като него ще бъдат в безопасност при администрацията на Тръмп и отхвърли твърденията, че "Уикилийкс" се е въздържал да публикува изтекла информация от Националния комитет на Републиканската партия.

Последвайте канала на

БТА
8097 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Боев

2017.01.11 | 08:51

5
На хамериканците все някой им е виновен я Садам - Моамар -Башар всички видяха до къде я докараха най вече Европа!
321

2017.01.11 | 08:47

4
сайта "Уикилийкс" както и "анонимните" отдавна се знае, че служат на русия - никога не са побликували нищо излагащо червените работодатели
Гост

2017.01.11 | 08:47

2
Защо осъждат Уикилийкс а не Хилари Клинтън и нейната партия.
оро

2017.01.11 | 08:47

3
Защото който се опълчи на Хилари обикновенно умира при неясни обстоятелства.

2017.01.11 | 08:47

1
Параноята на досегашната власт в Сащ зарази света. Добре ще е ако за в бъдеще нещата се нормализират.

Добави коментар

Водещи новини