Харесайте facebook страницата ни

Пловдив набляга на културата през 2017 г.

© Булфото (Архив)

Проектобюджетът на Пловдив за 2017 година набляга върху развитието на културната инфраструктура, съобщи кметът Иван Тотев.

Планираната финансова рамка на града е в размер на 276 066 000 лева, от тях 55 милиона са предвидени за капитално строителство. За реконструкцията на площад "Централен" са заделени три милиона лева. Очаква се процедурата за инженеринг, включваща работен проект и изпълнение, да стартира веднага след окончателното одобрение на техническото задание от Националния институт за недвижимо културно наследство.

По един милион лева са заложени за обновлението на кино "Космос" и художествената галерия. С 350 000 лева ще бъдат социализирани Одеона и северната част на Римския форум, а с два милиона лева ще се изгражда новото площадно пространство около Голямата базилика.

Средства за заделени и за инфраструктурата на Стария град. С около 160 000 ще бъде завършена реконструкцията на Етнографския музей, а с 200 000 лева ще се облагороди пространството около Жълтото училище, а на Античния театър цялостно ще се подмени сцената.

През 2017 г. се предвижда да бъдат реализирани 18 милиона лева по съвместния проект с Европейската банка за възстановяване и развитие /ЕБВР/ за реконструкцията на бул. "Руски", "Шести септември", ул. "Коматевско шосе" и изграждането на новия бул. "Северен".

Два милиона лева са заделени за нови тротоарни настилки в целия град, а други два милиона ще се реконструира ул. "Остромила". Започва изграждането на нова детска градина на бул. "Александър Стамболийски".
Проектобюджетът на Пловдив за 2017-та година ще бъде гласуван на сесията на Общинският съвет на 26 януари.

Коментари
Коментари (1)
Коментирай
(гост)
11.01.2017 | 18:23

А Веждю набляга на винцето! Твърдият алкохол вече му е противопоказен.

Рейтинг:
 
0
 
Добави Коментар