Вижте актуалната пътна обстановка

  • 09 януари 2017 18:40

  • 8614
  • 0
Вижте актуалната пътна обстановка
© Булфото


Всички основни пътни артерии са проходими при зимни условия, работи се за разширяването на пътищата. Апелът е да се спазва ограничението за камионите и за участъците за преминаване с вериги. Няма села без електроенергия, съобщава БНТ.


Ниските температури продължават, а от утре започват нови снеговалежи. Заради студа и грипа учениците и днес остават във ваканция, за следващите два дни всяка община сама ще решава дали да отваря училищата.

Температурите са в интервала от - 21 до - 5 С°. Времето над страната е облачно. Вятър духа в почти цялата страна. Сняг вали в област София.

75 % от пътните артерии в Североизточна България са проходими, другите се обработват. Има ограничение за движение на тежкотоварни автомобили в участъка Търговище - Шумен и Шумен - Исперих. И последният старопланински проход е отпушен - този свързващ Айтос с Шумен или т.н. Рижки проход.

Един основен пътен участък все още не е отворен - Монтана - Лом, понеже температурите са много ниски и снегопробиващата техника не може да се справи само с този участък.

Машините за снегопочистване, както и тези на Пожарната и военните остават на територията на Североизточна България, тъй като утре се очакват нови снеговалежи там и силен вятър.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
8614 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини