Червен код за опасно време в цяла Сърбия

  • 08 януари 2017 14:41

  • 42678
  • 0
Червен код за опасно време в цяла Сърбия
© Булфото (архив)

Червен код за опасно време бе обявен днес на цялата територия на Сърбия заради екстремно ниските температури и снеговалежа, съобщи сръбската държавна телевизия РТС.

Над сто селища в планинските райони на страната са откъснати от света. Служители на Сектора за извънредни ситуации в министерството на вътрешните работи евакуираха 113 души от блокираните райони, съобщи Живко Бабович от сектора, предаде БТВ.

Ситуацията по пътищата се е подобрила, възстановено е движението по първостепенните и второстепенните пътища. Ситуацията по третокласните и селските пътища обаче остава тежка, добави той.

Ситуацията в Сърбия остава сложна поради много ниските температури и обилния снеговалеж, който не престава през последните няколко дни. Пътищата бяха затрупани от четириметрови преспи. Най-ниската температура днес в страната беше измерена в Сиеница - минус 27 градуса. По-рано снежна буря блокира около 10 000 души на Пещерското плато, в югозападна Сърбия. В цялата страна са регистрирани многобройни катастрофи, в които пострадаха десетки хора.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
42678 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини