В Провадия може да се повтори трагичния инцидент от Хитрино

  • 06 януари 2017 21:05

  • 21043
  • 2
В Провадия може да се повтори трагичния инцидент от Хитрино
©

Деформирани траверси и сглобки по релсовия път, който минава през град Провадия, застрашават сигурността и живота на пътниците и крият опасност трагичният инцидент в Хитрино да се повтори.

За това сигнализираха източници от БДЖ, цитирани от в. "Труд". Те разказват, че опасният участък се намира в района на ул. „Украйна“ между №3 и №7 в града. По думите им релсовият път е в трагично състояние от повече от месец, като сигнал за това е изпратен до Национална компания „Железопътна инфраструктура“ още в края на ноември, но действия за обезопасяването му все още не са предприети.

„По трасето минават жп работници, но никой не им обръща внимание. Не ми се мисли какво може да се случи, ако – недай си Боже! – някой от болтовете се скъса, тъй като през последните няколко месеца движението на товарните влакове се увеличи и вече не са рядкост влакове с по 50-60 вагона“, коментират източниците от БДЖ.

На 10 декември в Хитрино влакова композиция, превозваща пропилен и пропанбутан, дерайлира и вследствие на мощния взрив загинаха 7 души, десетки бяха ранени и останаха без дом.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
21043 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.01.07 | 22:07

2
Спокойно! Борисов и Цацаров замазват всякакви неуредици и престъпления! Както при взривовете, както при наводненията, както при КТБ...
гост

2017.01.07 | 21:20

1
Това е адаптиране на изпълнителната власт от държавата за своя облага. Управляващите първо мислят за народа си и държавата и тогава за партията си.

Добави коментар

Водещи новини