Харесайте facebook страницата ни

Ловджиите бесни заради забраната за пернат дивеч (снимка)

© Булфото (Архив)

Националното ловно-рибарско сдружение – „Съюз на ловците и риболовците в България“ изрази несъгласието си със забраната за лова и разселването на пернат дивеч. Оттам смятат, че заповедта на земеделския министър Десислава Танев е обепокоителна. Тя бе въведена заради заразата от птичи грип.

„Важно е да подчертаем, че в Европа не е доказано, че ловът по какъвто и да било начин допринася за разпространяването на заболяването. Освен това ловните ограничения ще доведат до отстраняването на хилядите ловци, които са важен и незаменим фактор за незабавно информиране на специализираните държавни органи за намерените мъртви диви птици в природата“, се казва в съобщението на сдружението.

Позицията е подписана от инж. Иван Петков, председател на УС на НЛРС-СЛРБ.

Междувременно от Ловно-рибарското дружество – Соколо (гр. Оряхово) също остро възразиха срещу забраната. Те дори намекват, че се обсужват други интереси по този начин.

„Ние не можем да разберем как преди 10-ти ноември тази нация от българи и по-точно българския ловец не се зарази и умря. А дойде 10-ти ноември да започнете – птичи грип, свински грип, трихинелоза и много други измислици на някои господа. Питаме защо ние плащаме тези ловни билети на държавата, не казваме на Горско стопанство. Защото много добре разбрахме от изказванията на премиера, че кюпът е общ и може да се купува всичко от всяка инстанция за сметка на държавата. Така, че кацата е продънена, парите отиват някъде, без от това да се ползва нито дивечът, нито българският ловец“, пишат в своята позиция ловците.

Те призовават политиците да се съвземат, защото търпението на ловците се изчерпва.

Коментари
Коментари (5)
Коментирай
(гост)
02.02.2017 | 09:54

Какво ще стане като им се изчерпи търпението?

Рейтинг:
 
1
(гост)
24.03.2017 | 10:50

Ще смачкат някой таралеж с гол задник.

Рейтинг:
 
2
(гост)
02.02.2017 | 09:54

ЯНУКОВИЧ СЪЩО РАЗЧИТАШЕ НА ПАРАВОЕННИ НО ГО СПУКАХА ОТ БОЙ

Рейтинг:
 
4
(гост)
02.02.2017 | 09:54

брато ти е руската курва

Рейтинг:
 
1
(гост)
02.02.2017 | 09:54

Брато, оди се лекувай

Рейтинг:
 
2
 
Добави Коментар