Теменужка Петкова коментира последните обвинения на прокуратурата

  • 05 януари 2017 08:09

  • 5666
  • 4
Теменужка Петкова коментира последните обвинения на прокуратурата
©

Българските граждани трябва да са спокойни, защото електроенергийната система в България е стабилна. Това каза министърът на енергетиката в оставка Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по в ефира на БТВ.

По думите й повишение на цената на електроенергията и природния газ няма да има. Това няма да се повлияе на цената конкретни продукти, категорична беше тя.

По повод обвиненията срещу бившия икономически министър Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко, Петкова заяви, че има компетентни институции, които могат да изнесат подробности за извършената сделка по времето, в което е бил министър. Според Трайоков прокуратурата е инструмент за оказване на натиск. Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по заяви, че знае само, че сделката е извършена от Агенцията по приватизация. „Всеки, който застане на този стол трябва да знае, че носи отговорност за действията си. Сигурна съм, че в рамките на разследването ще бъдат изяснени всички детайли и ще се стигне до обективната истина. Законът за приватизация ясно оказва какво се случва след това. Парите от такива сделки отиват в държавния бюджет“.

Относно призивът на прокуратурата Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи да се яви на разпит, енергийният министър каза: „Стана ясно, че прокуратурата работи по подаден сигнал. Сигурна съм, че след като всички страни бъдат изслушани, ще се стигне до обективната истина“.

„Радвам се, че за АЕЦ "Белене" прокуратурата ускори процеса по разследване и съм сигурна, че ще се стигне до обективната истина. Следващата много ясна стъпка е много важно и отговорно. Притежаваме два реактора и площадки. В началото на април те ще бъдат налични в България. Това са много пари“, каза Петкова. Тя отново припомни, че реакторите са били поръчани през 2008 г. без договор. „Оттук нататък трябва да мислим отговорно и държавнически. Трябва да минимизираме щетите от други рискове. Най-правилно е да се извърши задълбочен анализ за ползите от проекта, след това да се създаде ново дружество с активите, което да бъде приватизирано. След това, ако се яви инвеститор да завърши проекта. Най-важното от което енергетиката се нужда е да се управлява с разум, а не с чувства. Има инвестиционен интерес към проекта“, каза още министър Петкова.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5666 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
и

2017.01.10 | 16:58

4
И сиа що сте я хванали в кадър жената с физиономията на Николета Лозанова?

2017.01.10 | 16:58

2
Alen Vega ПРЕДИ 89-ТА СА ЗА ТРИБУНАЛ

2017.01.10 | 16:58

3
Оставете човека, той получава пари за това.

2017.01.10 | 12:44

1
Това ГЕРБ=БСП са много тъпи! Сами си признават, че няма разделение на властите и Цацаратурата изпълнява политически поръчки!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини