Славчо Велков: Терористът още е в Турция

  • 05 януари 2017 07:31

  • 11034
  • 3
Славчо Велков: Терористът още е в Турция
©

Моят анализ върви натам, че това е един необичаен терористичен акт. Турските власти разрешиха да се показва подробна информация за извършителя. Беше установена информация какъв човек е, и че той се готви да отиде в Европа. Това каза експертът по сигурността полк. Славчо Велков в ефира на БТВ.

По думите му той не би тръгнал по този маршрут с този паспорт. „Ако той е боец на ИД, ще направи опит да се върна там. Той е много добре подготвен. ИД пое отговорност, но не каза - това е нашият герой, по простата причина, че той още не е напуснал Турция. Това доказва, че наистина е вълк-единак. Може би резултатите от разследването ще бъдат изненадващи за Турция, относно самоличността му. Може да се окаже, че всичко е свързано с властта в страната", допусна Велков. „Възможно е той да е изчезнал така загадъчно по вода“.

„Това е ислямистки акт и е насочен срещу светското. Клубът е посещаван от много европейци. Това е поредният акт, който значително променя средата за сигурност в региона“.

Експертът припомни, че преди три месеца ИД се закани да залее Турция с терористични актове заради Алепо.

„Заради събитията в Турция България може да бъде залята от несигурност. Никой няма полза от един несигурен съсед. По-добре е Ердоган да бъде на власт, за да запази една стабилност. Турция генерира несигурност“, заяви Велков.

Според експертът терористът няма да рискува и да тръгне по най-несигурния маршрут през България. Той призова да изчакаме резултатите от разследването.

Този човек е воювал и преди. За това говори хладнокръвието при извършване на нападението. Убиецът на посланика на Русия ясно показа, че е ислямист. Общото между двамата нападатели са мотивите им“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
11034 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
гола вода

2017.01.25 | 16:43

3
Много разбирачи в тая клета държавица,поредния тъпак-провъзгласил се за пророк ! Мухльо !
Издислав

2017.01.06 | 06:51

1
Ердоган по повода каза (цитирам по памет): Нека не осъждаме начина на живот на хората в този квартал, това е нещо, което не трябва да се случва в нашата държава. ЧЕТЕТЕ: Те си го изпросиха и ако нашата държава е по-близка до Исляма това нямаше да се случи.
Издислав

2017.01.25 | 16:43

2
И още да добавя по случая, нещо, което чух веднъж от нашата медия, но повече не се чу изобщо. Турска тълпа убила от бой турски гражданин, защото го припознала с нарочения за терорист човек, който се оказа търговец и кацнал на 01.01.2017 според печата в паспорта му.

Добави коментар

Водещи новини