Над 100 ранени при влакова катастрофа в Ню Йорк (обновена)

  • 04 януари 2017 18:44

  • 7770
  • 3
Над 100 ранени при влакова катастрофа в Ню Йорк (обновена)
© gettyimages (архив)

Около 30 души получиха леки наранявания, след като влак, движещ се по железопътната линия на Лонг айлънд, претърпя злополука при пристигането си на гара в Ню Йорк, предаде БТА, цитирайки АП.

Агенцията отбелязва, че от постъпващата информация не става ясно дали композицията се е ударила в нещо или е дерайлирала.
На разпространени в интернет снимки се вижда как влакът стои на Атлантическата гара в Бруклин, като е леко наклонен. Пътници заявиха пред изпратените на мястото телевизионни екипи, че се е чул силен удар, последван от раздрусване, след което хората започнали да напускат влака, бягайки.

Според информацията от местопроизшествието някои от пасажерите са били с порезни рани. Железопътните власти заявиха, че засега няма данни каква е причината за инцидента, който е станал сутринта в пиков час.

Над сто души са получили леки наранявания при днешното произшествие с влакова композиция, движеща се по железопътната линия на Лонг айлънд, предаде АП, като се позова на властите в Ню Йорк. 11 от пострадалите са откарани в болница. По оценки на властите във влака е имало между 600 и 700 пътници. Много от тях са били прави в момента на произшествието, тъй като са се подготвяли да слязат на гара в Бруклин. Влакът се ударил в буфер на гарата. Композицията е била пробита отдолу от метални фрагменти, които, както изглежда, са от релси, а колелата й са се повдигнали. Нанесени са щети и на участък в ремонт извън релсовия път.

Губернаторът на американския щат Ню Йорк Андрю Куомо заяви, че влакът е навлязъл в района на гарата с много бавна скорост. "Не е било дерайлиране", каза той. Причината за злополуката се установява.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
7770 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
гост

2017.01.06 | 22:33

1
И в САЩ настана хаос по транспорта.
буря

2017.01.07 | 13:12

3
Стига бе ..там са велика насрана псевдо демокрация.
га га

2017.01.07 | 13:12

2
Само ПУТИН върши всички лоши неща краварите са най невинните.

Добави коментар

Водещи новини