Експерт: Сближаването между САЩ и Русия е неизбежно

  • 03 януари 2017 10:25

  • 7136
  • 5
Експерт: Сближаването между САЩ и Русия е неизбежно
© Getty Images/Guliver

Събитията от последните дни с руските дипломати показаха, че двете партии в САЩ са се заровили в своите окопи и имат твърде различни позиции, нещо повече – демократите обещават доста тежки дни за новоизбрания президент при утвърждаването на неговия кабинет. Това заяви в интервю за БНР Асен Асенов, доктор по икономика, преподавател в Американския университет във Вашингтон.

Обама се опитва да защити своето политическо наследство и да намали влиянието на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския върху общественото мнение, както и да засили своите козове в защита на "Обамакеър", на програмата за здравеопазване, наред с другото и да омаловажи факта, че все пак Тръмп беше избран, коментира Асенов.

Моето очакване е, че ще има със сигурност сближаване между САЩ и Русия, то е неизбежно. В някаква степен то ще бъде и за сметка на едно раздалечаване на отношенията с Китай, защото Тръмп предлага доста сурови мерки по отношение на Китай. Ако има една държава в света, за която е най-вероятно да бъде печеливша от избора на Тръмп, това е Русия. Китай може да се окаже от губещите, но всичко това тепърва ще става ясно, каза още Асен Асенов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
7136 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2017.01.24 | 08:21

5
Американския университет във Вашингтон? хахахахахахахахаха откъде го измислихте това хахахахааа на всички са американски

2017.01.24 | 08:21

4
ОПОРНИТЕ ТОЧКИ НА РУСКАТА ПЕТА КОЛОНА ВЕЩАЯТ НЕИЗБЕЖНОСТ
monarch

2017.01.20 | 14:36

3
Не съм убеден в това твърдение.Китай е основен икономически и финансов партньор на САЩ.Русия не може да го замести по никакъв начин.Без Китай,САЩ ще изпаднат в сериозна икономическа криза.Парите които налива Китай в Американската икономика,никога няма да бъдат върнати.Но това е цената за икономическият възход на Китай.

2017.01.17 | 14:23

2
руската агентура ще бъде изритана от САЩ по един или друг повод, след това може и да има сближаване но то няма да е от интерес на Русия

2017.01.17 | 14:23

1
ЩЕ ИМА СБЛИЖАВАНЕ С КИТАЙ ЗА СМЕТКА НА РУСИЯ

Добави коментар

Водещи новини