Терористът от Истанбул си направил селфи преди кървавото масово убийство (обновена+видео)

  • 03 януари 2017 09:45

  • 72884
  • 5
Терористът от Истанбул си направил селфи преди кървавото масово убийство (обновена+видео)
©

Появи се видео със заподозрения за кървавото нападение в клуб "Рейна" в Истанбул, съобщава СкайНюз. Терористичната групировка "Ислямска държава" разпространява записа. Предполага се, че убиецът си е направил селфи преди нападението.

Турската полиция разпространи и снимка на масовия убиец в лице. Разследващите вече разполагат и с пръстовитете отпечатъци на убиеца и са на път да го идентифицират.

Специални сили на турската полиция проведоха късно снощи операция в апартамент в истанбулския район Зейтинбурну, но не се стигна до арести. Полицейската акция е предприета след подаден сигнал. Възможно е той да е от Средна Азия - узбек или киргиз по националност. Според разследващи е възможно нападателят да е свързан с терористичната клетка, извършила тройния атентат на летището в Истанбул през лятото, в който загинаха 47 души и който беше приписан на "Ислямска държава".

До момента е ясно, че нападателят, който уби 39 души в новогодишната нощ в истанбулска дискотека, се е сражавал за терористичната групировка „Ислямска държава" в Сирия. Той е използвал умения, които усвоил по време на гражданската война там, се казва в разпространен доклад, цитиран от турския в. „Хюриет".

Той е е демонстрирал с поведението си добра подготовка в използването на огнестрелно оръжие. Джихадистът изстрелял около 120 куршума с „Калашников" в дискотека „Рейна", преди да успее да избяга от местопрестъплението. Бил е обучен да води уличен бой в жилищни райони на Сирия и използвал техника за стрелба на безразборни откоси срещу тълпа, а не тази на снайперист, и е бил специално избран за това нападение.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
72884 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
selfy

2017.01.09 | 13:48

5
selfy си напавил така ли? Не направил е две неща снимал наоколо зада планира по-добре и/или да покаже на някой че е в Турция.
ПЪТНИК

2017.01.09 | 13:48

4
УБАВЕЦ !
Lyubo Angelov - Член на АТАКА Бургас

2017.01.09 | 13:48

3
Защо всеки терорист прилича на мен???

2017.01.09 | 13:48

2
И многолоте ли станаха талибани... басиии
Дупедав Седесаров

2017.01.09 | 13:48

1
И Костов така, навремето все по ТВ се показваше, акъл даваше. И ни завря в 4-та национална катастрофа.

Добави коментар

Водещи новини