Харесайте facebook страницата ни

13-годишна изпадна в кома след употреба на упойващи вещества

Снощи в Противошокова зала е прието и 13-годишно момче с интоксикация от упойващи вещества. То е преведено в УМБАЛ Бургас от друго лечебно заведение в кома. Детето е настанено във Второ педиатрично отделение, където лекарите са успели да го стабилизират и вече е добре, съобщиха от лечебното заведение, предаде "24 аса".

В новогодишната нощ общо 28 души са преминали през Противошокова зала на Спешното отделение на УМБАЛ Бургас. Шест от тях са били с травми, получени след употреба на алкохол.

При сбиване в Черноморец са пострадали две момчета и едно момиче на възраст между 19 и 20 години. Момчетата са приети в Отделенията по неврохирургия и УНГ съответно с комоцио и счупен нос. Момичето е било с алкохолна интоксикация, но без наранявания и след като е стабилизирано е освободено. Останалите три случая са самостоятелни - на мъже на възраст 20, 50 и 60 години, които са имали леки наранявания от удари в лицето. При тях хоспитализация не се е наложила.

Снощи са обработени и няколко души със счупени крайници след подхлъзвания на снега. Сред пациентите има и такива с хипертонични кризи (високо кръвно налягане), ритъмни нарушения на сърцето и хронична бъбречна недостатъчност. Няма пострадали от пиротехнически средства.

Коментари
Коментари (0)
Коментирай
 
Добави Коментар