Френският премиер: Войната срещу тероризма ще е дълга

  • 30 декември 2016 08:46

  • 3295
  • 2
Френският премиер: Войната срещу тероризма ще е дълга
© gettyimages (архив)

Френският премиер Бернар Казньов предупреди по време на визита в Чад, че светът трябва да се подготви за дълга война срещу тероризма, предаде БТА, цитирайки АФП.

Той увери властите на африканската държава, която е голям съюзник на Париж в борбата с тероризма и която преживява финансова криза, че Чад ще се ползва с финансовата подкрепа на Франция. Франция е ангажирана на два фронта срещу джихадистите - в Ирак и Сирия срещу Ислямска държава и в Сахел, където тя мобилизира 4000 души в операция срещу местните ислямисти, в която участват пет страни - Чад, Мавритания, Нигер, Мали и Буркина Фасо.

Франция отпусна помощ от 5 милиона евро за бюджета на Чад за настоящата година и ще отпусне още толкова средства догодина. Страната отпусна и 3 милиона евро хуманитарна помощ за Чад за настоящата година. Франция оказва също логистична, разузнавателна и материална подкрепа за армията на Чад.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3295 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.12.31 | 18:56

2
първо си произвеждат терористи ,после ги заклеймяват и накрая си изпробват оръжието си върху отрочетата си ...ползват ги за опитни мишки ..и за това е реакцията на терористите и срещу берлин и париж и брюксел..

2016.12.31 | 18:56

1
Най-големите терористи са САЩ и марионетките им в Европа !

Добави коментар

Водещи новини