Издателите трябва да подават декларация за действителния собственик на медията

  • 29 декември 2016 14:25

  • 2891
  • 0
Издателите трябва да подават декларация за действителния собственик на медията
© Getty Images/Guliver

Издателят на произведени в България периодични печатни произведения трябва да публикува в първия брой за всяка календарна година информация, идентифицираща действителния му собственик. Това напомня в навечерието на 2017 година пресцентърът на Министерството на културата /МК/.

Изискването е съгласно чл. 7а на Закона за изменение и допълнение на Закона за задължителното депозиране на печатни и други произведения, приет от 41-то Народно събрание на 21 октомври 2010 година.

В седемдневен срок от отпечатването на първия брой на печатното произведение за всяка календарна година издателят е длъжен да подаде в Министерството на културата и декларация по образец, одобрен от министъра на културата, която идентифицира действителния му собственик. Законът изисква също издателят на периодични печатни произведения в 7-дневен срок от настъпването на промяна в действителния му собственик да подаде декларация в Министерството на културата.

Ведомството публикува на интернет-страницата си информацията, идентифицираща действителния собственик на издателя, в 10-дневен срок от получаването на декларациите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2891 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини