Валсовете на Щраус ще звучат за децата на новогодишния Концерт в НДК на 2 януари

  • 28 декември 2016 16:57

  • 1881
  • 0
Валсовете на Щраус ще звучат за децата на новогодишния Концерт в НДК на 2 януари
© Булфото (aрхив)

Валсовете на Щраус ще звучат за децата на новогодишния концерт на възглавници в НДК на 2 януари. Те ще звучат в зала 6 от 14.00 и от 17.00 ч., съобщават организаторите.

В програмата са валсове, полки и маршове - най-празничната музика от майсторите на вихрените мелодии - семейство Щраус, които вече десетилетия са избраните композитори за традиционния новогодишен концерт на Виенската филхармония.

Светът на класическата музика не би бил същият без прочутото събитие в първия ден на всяка нова година, следено от милиони почитатели през малките екрани на всички континенти. Вдъхновени от музикалния празник, организаторите на Концерти на възглавници ще представят най-известните танци от Йохан Щраус - баща и син, в изпълнение на камерен ансамбъл от изявени млади български солисти.

В ансамбъла са цигуларите Ивайло Данаилов, Витан Бошев, Иван Стайков, Кристина Хинова и Росица Чопева, виолистките Михаела Павлова и Илина Илиева, виолончелистите Атанас Кръстев и Стефан Хаджиев, контрабасистката Лена Карни. Един час преди всеки концерт ще се състои безплатната Работилница на възглавници, в която всеки гост ще може да декорира своя собствена възглавница.

Билети има в Билетния център на НДК и на ticketportal.bg.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1881 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини