Какво е синдромът на болната сграда и как влияе на здравето ни

  • 28 декември 2016 15:15

  • 22970
  • 3
Какво е синдромът на болната сграда и как влияе на здравето ни
© Getty Images

Хората, които работят в „зелени“ сгради, мислят по-ясно и се чувстват по-добре, когато са в офиса. А когато се приберат у дома, мислят по-добре, пише ВВС, позовавайки се на ново изследване на Училището за обществено здраве „Т.Х. Чан“ в Харвад, САЩ.

„Хората, които работят в зелени сгради, имат по-добри когнитивни функции, в сравнение с колегите им в други сгради, които вредят на околната среда“, съобщава ръководителят на изследването Джоузеф Алън, изследовател в Харвардския университет.

Тези когнитивни способности се изразяват в подобряване на способностите за мислене и планиране. Въпреки че архитектите обръщат все по-голямо внимание на последиците от сградите върху околната среда, това е първото изследване, което показва как пространството за работа се отразява не само на здравето, но и на мозъка ни.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
22970 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ВАЖНО!

2018.04.20 | 20:40

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

2018.04.20 | 20:42

3
Възхищавам се от твоето постоянство. Аз лично на Елените нито ще отида на почивка нито на работа.

2018.04.20 | 20:40

2
Да ти е*а майката с тея елени дето спамиш от една година :D

Добави коментар

Водещи новини