Руската "Майка Тереза" е била сред пасажерите на катастрофиралия Ту-154

  • 25 декември 2016 18:57

  • 31332
  • 0
Руската "Майка Тереза" е била сред пасажерите на катастрофиралия  Ту-154
© gettyimages (архив)

Спасяването на хора бе делото на живота на доктор Лиза. Тя бе готова без колебание да рискува живота си, не се боеше от куршумите и снарядите, ако имаше шанс да помогне на децата.

Това каза председателят на долната камара на руския парламент, Държавната дума, Вячеслав Володин за правозащитничката и лекарка Елизавета Глинка, която е в списъка на пътниците на катастрофиралия днес край Сочи руски самолет, предаде БТА, цитирайки ТАСС. Глинка, или както често е наричана "доктор Лиза", бе ръководител на фондация "Справедлива помощ" и е високо ценена в Русия за благотворителната си дейност, включително в зоните на военни действия в Източна Украйна, отбелязва АП.

Поразителна беше нейната преданост на мисията й да помага на хората, каза председателят на руския парламент. Тя имаше огромен авторитет, ползваше се с колосално уважение и това бе напълно заслужено. Доктор Лиза ще остане завинаги в паметта и в сърцата ни като образец за безкористна, благородна служба на хората и обществото, заяви Володин. Той изрази съболезнования на роднините и близките на загиналите в катастрофата на самолета на руското министерство на отбраната.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
31332 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини