Полиция откри мъртва в дома ѝ най-известната стюардеса в света

  • 24 декември 2016 12:51

  • 10195
  • 1
Полиция откри мъртва в дома ѝ най-известната стюардеса в света
©

В Белград на 67 години почина стюардесата Весна Вулович, която стана известна в цял свят благодарение на това, че остана жива, след като през 1972 г. нейният самолет се взриви в небето над Чехословакия на височина 10 160 метра. Това съобщава сръбското издание novosti.rs.

Причината за смъртта на жената не се уточнява. Става ясно, че тя е била намерена мъртва от полицията в дома й. По неофициална информация от нейни познати, най-вероятно е починала от инфаркт.

Весна Вулович е притежателка на рекорд на Гинес по оцеляване след падане от голяма височина без парашут.

Самолетът McDonnell Douglas DC-9-32, в който била Вулович, се взривява в небето над Чехословакия на височина 10 160 метра на 26 януари 1972 г. от бомба, поставена от усташите, които са противници на тогавашния режим в Белград.

На борда му имало 29 души. 28 загиват, но изненадващо за всички 22-годишната стюардеса Весна Вулович е останала жива, въпреки тежката катастрофа и падането от огромната височина. Дори и след жестокия сблъсък със земята целостта на кабината се запазила и Весна се спасява.

Тялото й е открито от немски военен лекар под останките на експлодиралия самолет. Весна остава в болницата до март, а през септември отново се връща на работа. Не е имала особено желание да бъде назначена отново заради голямата шумотевица около нея, но все пак започва работа.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
10195 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
оня с коня

2016.12.27 | 18:25

1
Тая е внучка на Duncan MacLeod .

Добави коментар

Водещи новини