Набират момичета и момчета за голи снимки от името на Жени Калканджиева

  • 23 декември 2016 07:08

  • 17658
  • 0
Набират момичета и момчета за голи снимки от името на Жени Калканджиева
© Булфото (архив)

Момичета и момчета са примамвани от фалшив профил във фейсбук с обещания да станат модели, после ги снимат голи и ги изнудват. Сигнали за това шефката на агенция “Визаж” Жени Калканджиева започва да получава от 2014 г., пише в. 24 часа.

Нейното име служи за примамка. Страницата, от която се пускат съобщенията, носи името Жени К. и е с черно лого с надпис Visage Models. След като измамниците установят контакт с поредната жертва, местят комуникацията в скайп, където името им е star.agency2. Там карат младите момичета и момчета да се събличат, да се снимат чисто голи, само по токчета или обувки. Лицето, което стои отсреща, се представя за служител в агенция “Визаж” и обещава, че ще ги направи модели. После същите момичета и момчета започват да получават заплахи, че голите им снимки и видеа ще бъдат разпространени в интернет. Повечето от пострадалите са от Пловдив. “В началото на февруари тази година с мен се свърза лицето X. Тя е кандидатствала по обява, публикувана в интернет. Те заблуждават, че са пуснати от името на модна агенция “Визаж” ЕООД”, разказва Жени Калканджиева.

В обявите пише: “Търсим кандидати - момичета за “лица” на корпоративни рекламни кампании, печат на рекламни каталози, брошури и годишни календари, както и клипове и снимки. Заплащането е от 1500 до 2500 лева на ден в зависимост от броя снимачни часове. Хонорарът се изплаща веднага. Кастингът се провежда онлайн по скайп. Ще се срещнем само с одобрените кандидатки, скайп - visages_model_group1”. Въпросното момиче пуска запитване и започва кореспонденция с жена, представяща се за Емилия Петрова (Emiliq Petrova). Тя твърди, че е дългогодишна колежка на Жени Калканджиева. След няколко разменени изречения мошеничката иска от момичето голи снимки, за да бъде одобрено за скъпоплатена фотосесия. Следващото изискване е да прати видеоклип с порнографско съдържание. Тогава кандидатката за модел решава да изпрати лично запитване към Калканджиева, за да провери дали обявата е истинска.

“Лицето, представящо се за Емилия Петрова, предоставя на лицето X електронна поща evgeniq_kalkandjieva@ abv.bg, като твърди, че това е личният ми имейл. Навярно те са го регистрирали и отговарят, представяйки се за мен, че обявата е реална и условията за кандидатстване са такива, каквито е посочила Емилия Петрова”, обяснява шефката на “Визаж”.

“По случая са подадени сигнали в ГДБОП и Софийска градска прокуратура, но до момента без резултат”, твърдят от “Визаж”. Антимафиотите обаче са категорични, че до тях сигнал не е пристигал. Предполагат, че Калканджиева се е е объркала и е уведомила полицията. През миналата седмица Жени получава сигнал от друго момиче, попаднало на обява в сайт. Лицето, с което се свързва девойката, пак се представя като Емилия Петрова. Този път обещаното заплащане е от 2000 до 10 000 лева. Кастингът отново се прави по скайп и се допускат кандидатки до 50-годишна възраст.

От лятото в модната агенция започват да получават сигнали за лице с фалшив фейсбук профил - Кристиан Георгиев Петров, който се представя за техен служител. Разпраща на момичета съобщения: “Работя като агент към “Визаж” и търся хора точно като теб. Мисля, че ще си много свежо попълнение, различна си и си фотогенична. Мисля, че имаш готови снимки да изгрееш на корицата на някое списание. Решението е в твои ръце, може просто да отговориш тук, за да обсъдим ако си заинтересована от това да печелиш пари от снимки”.

“Официалните служители и представители на агенцията, както и имейли за комуникация, са изброени на сайта на агенцията, там са посочени и официалните страници във фейсбук”, казва Калканджиева. До дни ще бъде пуснат новият сайт, в който ще бъдат качени и снимките на служителите. Жени обяснява, че кастингите се обявяват единствено на официалния сайт на “Визаж” и на двете фейсбук страници на компанията.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
17658 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини