Харесайте facebook страницата ни

Последната автоколона с бунтовници и цивилни напусна Източно Алепо

© GettyImages/Gulliver

Последната автоколона с бунтовници и цивилни напусна източните квартали на сирийския град Алепо, съобщи сирийската държавна телевизия, цитирана от ТАСС и Франс прес.

"Последните четири автобуса с терористи и семействата им пристигнаха в квартал Рамуса" в южната част на Алепо, която е под контрола на правителствените сили, съобщи телевизията.

"Последната автоколона напусна контролирания от бунтовниците район", заяви представителят на бунтовническата групировка Ахрар аш Шам Ахмад Кора Али.

По информация на телевизията е приключила евакуацията на бунтовниците и цивилните и сапьори на сирийската армия скоро ще започнат разминирането на напуснатите от бунтовниците квартали.

По-рано в Алепо бе докарана последната група пострадали жители и ранени бойци от шиитски милиции от селата ал Фуа и Кефрая в провинция Идлиб.

Съгласно постигнатите споразумения извеждането на бунтовниците от Алепо протичаше паралелно с евакуацията на шиитите от обсадени от бунтовници райони в провинция Идлиб, отбелязва ТАСС.

Коментари
Коментари (3)
Коментирай
Газопроводът (гост)
27.12.2016 | 16:45

Катар и Саудитска Арабия изпразниха затворите си от изродите вътре, въоражи ги и ги пусна в Сирия да свалят неудобния Асад. Газопроводът Катар Турция иска да мине през Сирия на цената на хиляди животи и разпръснати съдби.

Рейтинг:
 
0
гост (гост)
27.12.2016 | 14:13

без американска подкрепа, мача приключи много бързо

Рейтинг:
 
1
(гост)
27.12.2016 | 14:13

Малка победа в началото на голямата война

Рейтинг:
 
1
 
Добави Коментар