НИМ организира традиционното тържество "В очакване на Коледа" на 21 декември

  • 19 декември 2016 12:04

  • 2267
  • 0
НИМ организира традиционното тържество "В очакване на Коледа" на 21 декември
©

Националният исторически музей (НИМ) организира традиционното си тържество „В очакване на Коледа” на 21 декември (сряда) 2016 г. от 11.00 ч., съобщиха от пресцентъра на НИМ.

Подготвена е специална програма, в която ще участват 30 талантливи изпълнители. Водещ на коледния концерт ще бъде Мирела Кръстева от театрална трупа „Игра” при Свободен театър.

Ученици от фолклорна група „Житената питка” при Софийската гимназия по хлебни и сладкарски технологии, с ръководител Боряна Райкова, ще пресъздадат обичая "Коледари". Народни песни, посветени на зимните празници, ще изпълни дует "Рукатка" - Георгия Райкова (с вокален педагог Калинка Сгурова) и Мартин Владимиров от Националното музикално училище „Любомир Пипков”.

Специални гости на тържеството ще бъдат децата от Центъра за настаняване от семеен тип за деца/младежи с увреждания "Георги Бенковски" от кв.”Бенковски”. Ще има и базар за ръчно направени хлебни изделия и сладки от възпитаниците на Софийската гимназия по хлебни и сладкарски технологии. Децата, които искат да се потопят в епохата на българското Средновековие, ще могат да облекат костюми на герои от известни български игрални филми и да се снимат с тях в Детския център. Ще има и изненади, подготвени от Дядо Коледа и Снежанка.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2267 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини