Напрежението в Полша остава

  • 18 декември 2016 07:05

  • 7856
  • 3
Напрежението в Полша остава
©

Напрежението в Полша остава, след като в петък срещу събота вечерта хиляди излязоха на протест във Варшава. Столицата стана арена на сблъсъци между управляващите и опозицията. Хората недоволстват от начина, по който се гласува бюджета. Против са и рестриктивните мерки, които се опитва да наложи властта в Полша. Има ограничение кои медии да отразяват работата на правителството и по какъв точно начин.

Вчера полският премиер Беата Шидло в събота определи действията на опозицията, която блокира достъпа до главната зала на парламента като „скандални“, отбелязва Фокус.

Опозиционни лидери призоваха за антиправителствени протести в следващите дни и обещаха за продължат да блокират парламента, след като бяха обвинени, че искат да завземат властта от правителството, което те обвиняват в нарушаване на конституцията.

„Действията на опозицията за запалване на крайни политически емоции нямат нищо общо със действителната ситуация в страната“, каза Шидло в излъчено по телевизията изявление.

„Точно обратното, това е заради безсилието, чувството на неудовлетвореност у онези, които изгубиха властта и които нямат идея как да убедят поляците в своите възгледи“, допълва тя.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
7856 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Славянин

2016.12.19 | 13:07

3
Е, нали поляците искаха демокрация? Сега да си плащат греховете, а Западът да им папка богатствата!

2016.12.19 | 13:06

2
Демократите идват на власт с протести, но после по фашистки ги забраняват

2016.12.19 | 13:06

1
Западната демокрация е само фасада, зад нея се крие най голямото зло

Добави коментар

Водещи новини