Тръмп протегна ръка на Силициевата долина

  • 15 декември 2016 06:53

  • 5416
  • 0
Тръмп протегна ръка на Силициевата долина
© Getty Images

Избраният за президент на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския вчера протегна ръка на шефовете на водещи американски технологични компании в Силициевата долина, много от които открито подкрепяха бившия му съперник в изборите Хилари Клинтън и се противопоставят на протекционистичните мерки, които смята да вземе, съобщи Франс прес.

"Тук съм, за да ви помогна да успеете", заяви Тръмп на срещата, състояла се в небостъргача Тръмп тауър, централата на бизнес империята на милиардера, на Пето авеню в Ню Йорк.

"Ние искаме вие да продължавате напред благодарение на невероятните иновации", добави Тръмп, заобиколен от вицепрезидента си Майк Пенс и Питър Тийл, съосновател на PayPal и единственото голямо име от технологичния сектор, който го бе подкрепил още от началото на предизборната му кампания.

"В целия свят няма никой като хората, които се намират в тази зала. Ние ще направим всичко възможно, и ние ще сме тук за вас. Можете да се обадите на моите екипи или директно на мен. Ние тук нямаме официална командна верига", увери милиардерът.

Сред участниците в срещата бяха ръководители на Microsoft, Google, Space X, Tesla Motors, Apple, Facebook.

Три от децата му, Доналд, Иванка и Ерик, също присъстваха на срещата, която трая малко под два часа.

Според изявление на преходния екип на Тръмп, цитирано от Ройтерс, срещата била посветена главно на икономически въпроси, включително създаване на работни места, намаляване на данъци и търговската динамика с Китай. Целта на разговорите била, според осведомени източници, най-вече да се успокои напрежението, породено по време на кампанията за президентските избори.

Последвайте канала на

БТА
5416 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини