Московската "Лешникотрошачка" с прожекция в Cine Grand

  • 14 декември 2016 10:00

  • 1419
  • 0
Московската "Лешникотрошачка" с прожекция в Cine Grand
©

Ценителите на балетното изкуство и у нас ще имат невероятния шанс да се докоснат до нея и да се потопят до магията на един от най-красивите руски балети. Именно "Лешникотрошачката" се превръща в най-желаната класическа творба, доставяща наслада за сетивата на любители на балетната класика от различни краища по света.

Великолепна постановка на знаменитото произведение ще бъде излъчена в кино Cine Grand в Park Center Sofia на 18 декември 2016 г.

За киното

Cine Grand е с уникален дизайн. Посетителите ще останат впечатлени от обстановката и от залата. Седалките предлагат удивителен комфорт и удобство, а подвижните облегалки допринасят още повече за приказното преживяване, което салоните на Cine Grand предлагат. Киното смело може да се похвали и с уникалните си звук и картина, благодарение на най-добрите системи за озвучаване и дигитална прожекция.

За балета

Датата на спектакъла не е избрана случайно. Преди 120 г., на 18 декември 1892 г., на сцената на Мариинския театър за първи път публиката в Санкт Петербург вижда прекрасния спектакъл с музиката на великия Чайковски. Любопитен факт е и че "Лешникотрошачката" напуска пределите на Русия едва в първата половина на ХХ век, като се играе през 30-те в Англия, а през 40-те - в САЩ. Нюйоркската публика се влюбва в тази музика през 50-те, и оттогава всяка Коледа може да я чуете в най-различни концерти, празненства, любителски и професионални представления.

Всеки кино билет в Cine Grand Ви предоставя 3 часа безплатен паркинг престой от часа на влизането в Park Center Sofia. Билетите за прожекцията на грандиозната балетна постановка вече са в продажба.

Последвайте канала на

Novini.bg
1419 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини