По-ниски данъци за гръцките острови, засегнати от бежанската криза

  • 13 декември 2016 18:22

  • 4026
  • 0
По-ниски данъци за гръцките острови, засегнати от бежанската криза
© Getty Images/Guliver

Гръцкият премиер Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли сам отмени гласуван закон, който е част от споразумението с международните кредитори. Така някои гръцки острови запазват с 30 процента по-ниско данъчно облагане, съобщава БНР.

Всички острови от Самотраки до Кастелоризо няма да бъдат засегнати от увеличаване на ДДС, защото са засегнати от бежанската криза. В списъка с островите, които запазват 30% по-ниско данъчно облагане, влизат Лесбос, Хиос, Самос.

В последните години както чуждестранните туристи, така и гърците, не желаят да почиват на остров, където всеки ден пристигат лодки с мигрантит. Само това лято туристите на Лесбос са наполовина по-малко, отколкото преди три години. Увеличаването на ДДС е щяло да доведе до още по-малко туристи и нелогично високи цени или масово укриване на приходи, се посочва в мотивите на решението.

Данъчните привилегии не се отнасят за острови, където е хит туристите да пристигат със собствени яхти и да почиват в петзвездни хотели, като Миконос, Родос, Санторини.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4026 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини