Огнеборците: Най-стряскащото беше броят на ранените и загиналите (видео+снимки)

  • 13 декември 2016 17:17

  • 26700
  • 1
Огнеборците: Най-стряскащото беше броят на ранените и загиналите (видео+снимки)
© Булфото (Архив)

За първи път виждам такава трагедия, с толкова пострадали и толкова много съборени жилища. Това споделиха двама от пожарникарите, които се впуснаха да спасяват село Хитрино от пламъците, съобщи МВР.

Христо Кантев, командир на дежурен екип, сподели, че първия ден той и колегите му не са имали време за почивка. Доволен е обаче, че си е свършил работата.

Инсп. Димчо Ангелов заяви, че допълнителните сили винаги идват малко по-късно, няма как да дойдат заедно с нас, на мястото на произшествието.

Снимка: МВР

"Обезопасяваме цистерната, която се преточва в момента и гасим допълнителни огнища, които се получават. Внимаваме да не се получи искра и да се взриви, защото има изтичане на газ и има известно загазоване. Най-стряскащото за мен при пристигане на място бяха многото ранени и загиналите хора. Работя от 30 години в пожарната, за мен това е най-страшният инцидент", разказа той.

"Не е трудно пожарогасенето, трудно е да вадиш живи хора, които са затрупани и се мъчат. Нашата работа ще продължи.

Снимка МВР

Двамата пожарникари са категорични, че за първи път се сблъскват с взрив в такъв мащаб и с толкова много човешка мъка. Посочиха още, че само около два часа преди получаването на сигнала за Хитрино пожарникарите са се прибирали от гасенето на друг голям пожар. Имали са време само да презаредят и подготвят пожарните автомобили, за да се отзоват на съобщението за трагичния инцидент.

Снимка МВР


 

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
26700 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бай Танас

2016.12.14 | 10:11

1
Живи и здрави

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини