В Община Велико Търново са получени първите дарения за жителите на Хитрино

  • 13 декември 2016 14:40

  • 1704
  • 0
В Община Велико Търново са получени първите дарения за жителите на Хитрино
©

В Община Велико Търново са получени първите дарения за жителите на с. Хитрино, съобщиха от общинската администрация, цитирани от БТА.

След призива на кмета Даниел Панов за солидарност и подкрепа на хората в шуменското село, за по-малко от 24 часа са доставени голям брой чисто нови постеловъчни материали - одеяла, възглавници и чаршафи, хавлии, консерви и пакетирани хранителни продукти с продължителна трайност, 2100 бутилки олио, два тона брашно.

Първата пратка ще потегли към определения пункт утре - 14 декември.

Даренията са от фирми, работещи в сферата на хлебопроизводството, хранително-вкусовата промишленост, текстилната индустрия и търговията с бързооборотни стоки.

Приемането на стоки, вещи и пособия продължава. Друга част от бизнеса се е включила с парични средства, а дарителската сметка е публикувана и на уеб-страницата на Община Хитрино.

Нуждите на пострадалите хора са уточнени след разговори на кмета на Велико Търново с кметовете на Шумен и Хитрино.

Желаещите да помогнат могат да се свържат със заместник-кмета на община Велико Търново проф. Георги Камарашев, който координира дейноститите, или с д-р Диляна Вачкова, гл. експерт от дирекция "Социални дейности и здравеопазване".

Акцията е координирана и с регионалното представителство на Български червен кръст.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1704 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини