Матео Ренци обвини италианските депутатите в алчност

  • 12 декември 2016 11:23

  • 2831
  • 0
Матео Ренци обвини италианските депутатите в алчност
© gettyimages (архив)

На остра критиката бяха подложени депутатите в Италия от страна на бившия премиер в Рим Матео РенциМатео Ренци Матео Ренци италиански политик. Ренци е роден на 11 януари 1975 г. във Флоренция. Задръшва, предаде ТАСС.

"Сегашният парламент няма никакво намерение да предприеме каквато и да е било крачка към подобряването на изборното законодателство. Депутатите искат да запазят местата си до септември, когато изтича мандатът на органа на законодателната власт, и да вземат по-високи пенсии", посочи подалият оставка министър-председател на апенинската държава. Според него италианците ще отидат до урните, за да изберат нов парламент през юни идната година и пропорционалната система ще бъде запазена.

Ренци се оттегли от поста след като италианците отхвърлиха на 4 декември предложенията му за промяна на Конституцията. Президентът на страната Серджо Матарела вчера даде мандат на външния министър Паоло Джентолиони да състави кабинет.

Дипломатът започна сондажи за съставяне на правителство с две опозиционни партии. Популисткото движение "Пет звезди" и сепаратистите от "Северна лига" отказаха и настояха за предсрочен вот за парламент.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2831 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини