Харесайте facebook страницата ни

Матео Ренци обвини италианските депутатите в алчност

© gettyimages (архив)

На остра критиката бяха подложени депутатите в Италия от страна на бившия премиер в Рим Матео Ренци Матео Ренци италиански политик. Ренци е роден на 11 януари 1975 г. ... към профила , предаде ТАСС.

"Сегашният парламент няма никакво намерение да предприеме каквато и да е било крачка към подобряването на изборното законодателство. Депутатите искат да запазят местата си до септември, когато изтича мандатът на органа на законодателната власт, и да вземат по-високи пенсии", посочи подалият оставка министър-председател на апенинската държава. Според него италианците ще отидат до урните, за да изберат нов парламент през юни идната година и пропорционалната система ще бъде запазена.

Ренци се оттегли от поста след като италианците отхвърлиха на 4 декември предложенията му за промяна на Конституцията. Президентът на страната Серджо Матарела вчера даде мандат на външния министър Паоло Джентолиони да състави кабинет.

Дипломатът започна сондажи за съставяне на правителство с две опозиционни партии. Популисткото движение "Пет звезди" и сепаратистите от "Северна лига" отказаха и настояха за предсрочен вот за парламент.

Коментари
Коментари (0)
Коментирай
 
Добави Коментар