МИ 6: Заплахата от атентат във Великобритания е безпрецедентна

  • 08 декември 2016 21:43

  • 6453
  • 1
МИ 6: Заплахата от атентат във Великобритания е безпрецедентна
© gettyimages (архив)

Заради джихадистката групировка "Ислямска държава" и войната в Сирия над Великобритания е надвиснала безпрецедентна терористична заплаха, предупреди днес началникът на британското външно разузнаване Алекс Йънгър, цитиран от АФП.

"Нивото на заплаха е безпрецедентно. Британското разузнаване и службите за сигурност са осуетили 12 терористични заговора във Великобритания от 2013 г. насам", каза пред журналисти шефът на МИ 6. "В момента, в който говоря, много добре организираната структура за планиране на нападения зад граница на Даеш, макар и изправена пред военна заплаха, крои планове за насилствени действия срещу

Обединеното кралство и нашите съюзници, без дори да се налага да напуска Сирия", каза Йънгър. "Докато продължава гражданската война, няма как да сме защитени от заплахата, която идва от тази територия", допълни той. За Великобритания важи 4-та степен на терористична заплаха по 5-степенната скала. "Трябва да изнесем борбата при врага, да се внедрим в терористичните организации, да бъдем възможно най-близо до източника. Ако мога да използвам футболна терминология, трябва да играем в половината на противника", допълни Йънгър.

Последвайте канала на

БТА
6453 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.12.09 | 09:05

1
Не се ли наиграхте достатъчно мизерници смешни.

Добави коментар

Водещи новини