Вижте върху какво може да се основава председателство ни на ЕС

  • 08 декември 2016 15:08

  • 1282
  • 1
Вижте върху какво може да се основава председателство ни на ЕС
© МТСП

Добрата координация между триото Естония, България и Австрия е от голямо значение при подготовката на предстящото председателство на ЕС.

Около това разбиране се обединиха по време на срещата си в Брюксел министър Зорница РусиноваЗорница Русинова Зорница Русинова е магистър по международни икономически отношения  от Университета за, австрийският й колега Алоис Щьогер и естонският министър на здравеопазването и труда Евгени Осиновски. По време на разговора министър Русинова изтъкна значението на сътрудничеството межу трите държави и добрата комуникация с ЕК.

Министър Русинова акцентира върху темите, които България предлага да бъдат приоритетни в социалната сфера по време на председателството. Бихме искали да се фокусираме върху бъдещето на труда, ранното детско развитие и политиките за хората с увреждания, заяви Русинова. Като друга ключова тема тя посочи Европейския социален фонд в контекста на възможностите за провеждане на по-нататъшни реформи. Тези теми трябва да се обсъждат и във връзка с инициативата Европейския стълб за социални права, добави Русинова.

Снимка: МТСП

Министър Зорница РусиноваЗорница Русинова Зорница Русинова е магистър по международни икономически отношения  от Университета за изрази позиция относно социалния стълб и по време на редовното заседание на Съвета по заетост, социална политика, здравеопазване и потребителски въпроси. Според Русинова постигането на баланс между спецификите на държавите-членки и ЕС може да осигури устойчива социална закрила. Министърът добави, че сред целите следва да бъде намаляването на бедността и подкрепата за уязвимите групи. Друга важна част от европейския стълб следва да бъде и създаването на повече възможности за заетост, каза в заключение министър Русинова.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1282 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
хлъц

2016.12.08 | 20:41

1
няма да има такова

Добави коментар

Водещи новини